Bilgi, bilişim teknolojilerinin şüphesiz en temel kavramıdır. Kökleri akademik geleneklere dayanan Çizgi Elektronik, kuruluşundan itibaren “bilgi”yi hep ilk sıraya koymuş, yeniliklerin ve gelişmenin ancak bilgi ile takip edilebileceği görüşünden hareketle önce öğrencisi olduğu teknolojik bilgilerin paylaşımına özen göstererek Türkiye’nin donanım okulu haline gelmiştir.
Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek hizmet içi eğitim seminerleri, gerekse bilgi ve doküman paylaşımı ile Türk Bilişim Sektörüne ve başta teknik okullar olmak üzere eğitim kurumlarına verilen eğitim desteği, sürekli çağın yenilikleriyle yeniden yorumlanarak yenilenmiştir. Çizgi Elektronik’in, alanında uzmanlaşmış deneyimli personeli ve binlerce aktif katılımcıdan oluşan web topluluğunun verdiği destek ile bilgi birikimini yeniden yorumlayarak daha geniş kitlelere yayması esasına dayanan bu proje “Çizgi Akademi Projesi” olarak adlandırılmıştır.
Çizgi Akademi Projesi çerçevesinde 1992-2006 yılları arasında web sunucularımızda biriken tüm teknolojik bilgi arşivi (şemalar, dosyalar, eğitim ve ders notları, video anlatımlar, v.s.) 2006 yılı sonundan itibaren çok daha modern bir arayüz ile sunulmaya başlanmıştır. “Bilgi paylaştıkça çoğalır” ilkesinden hareketle kuruluşumuzdan bu güne değin bizleri ayakta tutan en değerli sermayemiz sahip olduğumuz bilgi olmuştur.
Türkmenistan’dan selamlar.. Öncelikle size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Açıkçası bu kadar iyi bir dokümantasyon beklemiyordum.
Feature Learning 2008 Bildirisi
Yıldıray Topçu - Niyazi Saral ``Bilgisayar Mimarisi ve Sayısal Sistemler Eğitiminde İnternet ve e-Öğrenme``
Özet: Teknolojik donanımların giderek karmaşık hale geldiği ve soyutluk derecesinin sürekli yükseldiği bilgisayar mimarisi ve sayısal sistemler gibi mühendislik alanlarında eğitim amaçlı kullanılabilecek simülatörler ve benzeri eğitim araçları hakkında bilgiler verilmiş, bu alanda tasarlanabilecek eğitim modelleri ve platformlar için önerilerde bulunulmuştur. Çalışma kapsamında incelenen simülatörler teknik özellikleri, yazılım tasarımı kriterleri ve pedagojik ihtiyaçlar açısından değerlendirilmiştir. Dünyada ve Türkiye’de takip edilen eğitim stratejileri konusunda değerlendirmeler yapılarak öneriler sunulmuştur.
Bildiri: https://www.cizgi.com.tr/wp-content/uploads/2019/03/bildiri_nsaral_ytopcu_FL.pdf
CompTIA A+
CompTIA A+ Videoları ve Sınavlarının Türkçe Yapılması
Dünyanın en büyük, tarafsız ve itibarlı uluslararası bilişim sertifikasyonları sağlayıcısı CompTIA vakfı ile Türkiye Bilişim Sektöründe sosyal amaçlı eğitim projeleri vermek, endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirmek; yenilikleri desteklemek; özendirmek; izlemek ve üniversite-sanayi ilişkilerinde aracı olmak amacındaki Çizgi TAGEM, uluslararası A+ sertifikasyon sınavlarının, Türkiye’de Türkçe olarak yapılabilmesi için güçlerini birleştirdiler.
CompTIA sertifikasyonları, lider teknoloji firmaları ve örgütlerinin desteği ile geliştirilmiş ve dünyanın her yerinden, alanında uzman kişiler tarafından onaylanmıştır. Bir teknik personel CompTIA A+ sahibi olduğunda, bu sertifika işverenlere teknik elemanın montaj temelleri, sorun giderme yazılımları, donanım ve yazılım becerilerine sahip olduğunu garanti eder. Bu sertifika iş hayatında tüm temel teknik gereksinimleri kapsar ve sertifikalı olanların öne geçmelerinde fayda sağlar.
If we don’t invest in developing our IT workforce now we will fall behind, while other companies and countries (Cizgi TAGEM in Turkey) reap the rewards of this lucrative market.
Matthew Poyiadgi, CompTIA European Vice President
Çizgi TAGEM’in CompTIA Vakfı ve TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği ile ortak yürüttüğü “Bilişimin Prens ve Prensesleri” uzaktan eğitim, sertifikasyon ve kariyer destek programı ilk 6 Ayda 15.000’den fazla kişinin katıldığı bir sosyal sorumluluk projesidir. 2010 ve 2011 yılları için hedefimiz en az 4.000 teknik elemanı sertifikalandırmak, Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okullarına TAGEM sunucularında tüm eğitim yönetim sistemi (LMS) imkanlarından faydalanabilecekleri kendi özel sınıflarını sağlamak ve öğretmenlere kendi sınıflarına videolu ve sesli senkron ders anlatma imkanı sunmaktır.